EVA FLOOD

Om mig

Med tjugo års mellanrum har jag begravt två av mina söner. Det har tagit mig på en resa som jag aldrig hade kunnat drömma om. Processen har varit lång och utmanande. Min väg har varit att 'gråta alla tårar, och sen gråta lite till, så att smärtan släpper'. Genom att ha umgåtts mycket med döden har min syn på det mesta i livet ändrats radikalt. Frågor om varför vi är här, vad som är meningen med allt och vilken min uppgift är i allt detta, har ersatt tidigare tankar om varför just jag och hur ska jag klara detta. Jag har fått nya, stora perspektiv på tillvaron som gör mitt liv spännande och fyllt av mening. 


Jag har arbetat som psykolog i nästan tjugo år, de senaste åtta åren på min privata mottagning. Varje dag möter jag människor som vill slippa lida och känna mer glädje. Att hjälpa andra läka sina trauman har gått parallellt med arbetet att läka mina egna. På min egen resa har jag hela tiden varit mycket nyfiken på de större dimensionerna, på det vi inte kan omfatta med våra fysiska sinnen.  "Vart tog ni vägen?" är en fråga som funnits med mig i decennier. Den har fått  svar nu.


Jag var tidigare starkt skeptisk till det som inte ryms inom det vetenskapliga tankesystemet. Nu vet jag att det vi kallar andlighet och det vi kallar vetenskap behöver gå hand i hand om vi ska finna lösningar och en väg framåt här på jorden. Och det ska vi ju!

Välkommen att dela dina tankar eller ställa frågor!